Social Media

Volg onze studenten op Facebook. Lees ook de blogs van onze eerstejaars studenten.

Electrical Engineering

       David

Technische Informatica

       Maaike

Technische Wiskunde

       Annemieke

Dubbele Bachelor TW/TN

    Esmee

Bacheloropleidingen

Electrical Engineering, Wiskunde en Informatica zijn drie vakgebieden die onderling veel raakvlakken hebben. Dat vind je terug in je opleiding, welke van de drie je ook kiest.  Bij EWI vind je drie boeiende studies binnen één faculteit.

De volgende maatschappelijke ontwikkelingen hebben veel met elkaar gemeen:

  • internet met alles wat daarbij hoort;
  • mobiele telefoons en andere hand-held mobiele devices;
  • netwerken voor het overbrengen van informatie;
  • moderne navigatiesystemen zoals tom-toms;
  • de laptops en computers in verkeersregelende systemen;
  • elektrische aandrijvingen voor ultrazuinige auto’s;
  • nieuwe methoden voor duurzame elektriciteitsopwekking;
  • elektronische apparatuur voor ruimtevaart en nog veel en veel meer?

In alles spelen Electrical Engineering, Wiskunde en/of Informatica een directe, vaak een verborgen rol.
Maar wat verborgen is, kunnen wij zichtbaar maken.

Electrical Engineering

Bij Electrical Engineering bijvoorbeeld ontfutsel je geheimen aan de natuur over elektriciteit, elektromagnetische golven en nieuwe materialen. En je past ze toe in technische ontwerpen van nieuwe devices, zoals microchips voor computers, sensoren, Ipod’s, of in slimme antennes voor telefoons, slimme duurzame batterijen voor energieopslag of slimme manieren van energievoeding zonder extra batterijen.

Electrical Engineering levert zo de essentiële kennis en kunde om een auto op zonne-energie nog beter te laten presteren, maar ook voor de elektrische aandrijving van de Superbus! 

Technische Wiskunde

Technische Wiskunde is de basis van alle technische toepassingen. Het levert het gereedschap voor elke ontwerper van elektrotechnische of elektronische devices, voor elke uitvinder van een nieuw apparaat. Het levert de kennis en methodiek om een bepaald ontwerp te kunnen modelleren en doorrekenen, voordat dure investeringen worden gedaan om het ontwerp daadwerkelijk uit te voeren. Het is de gemeenschappelijke taal van wetenschappers, de bakermat van informatica en basis van logica en logisch redeneren.

Technische Informatica

Met Technische Informatica geef je aan apparaten (die met elektrotechniek zijn ontworpen) een zinvolle functionaliteit, zodat ze een vernieuwende rol kunnen spelen in hoe mensen communiceren, spelen, zaken doen, films bekijken, muziek beluisteren. Een mooi voorbeeld is telefonie en televisie over internet. Maar ook bedenk je methoden om mensen en machines optimaal te laten communiceren. Want wat een smart apparaat ook kan, het gaat uiteindelijk om hoe de mens het gebruikt!

Als je extra uitdaging zoekt

 Als het VWO je makkelijk afgaat en je haalt hoge cijfers (negens en tienen) of je combineert je VWO met topsport of een eigen bedrijf, dan vraag je je misschien af welke mogelijkheden je hebt binnen de TU Delft om jouw talent verder te ontplooien. In deze folder schetsen we kort de extra uitdagingen, die mogelijk zijn tijdens je studie om je kennis en ervaring te verbreden. 

pdf Download de folder.

Naam auteur: Studievoorlichting
© 2017 TU Delft

Metamenu