Testimonial


"Vooral het vak Web & Database was erg leuk om te volgen, omdat je aan het eind ook zelf een complete website kan maken. En het was leuk om te zien hoe je met weinig ervaring een volledige 3D game kan maken in maar 3 maanden tijd."

Lees het verhaal van Kaj Dreef - student Electrical Engineering

Testimonial


"Het leuke van deze minor is, dat je kennis maakt met een aantal vakgebieden die uiteindelijk een samenhangend geheel vormen bij het eindproject: je eigen 3D game maken. Een aanrader voor iedereen met een interesse in programmeren!"

Lees het verhaal van Pim Otte - student Technisch Wiskunde

Software Ontwerpen en Toepassen

In de minor leer je de beginselen van object geori├źnteerd programmeren aan de hand van de programmeertaal Java en leer je belangrijke software engineering principes en methoden toe te passen. Daarnaast bevat de minor vakken waarin onderwerpen zoals webtechnologie, databases, ontwikkeling van grafische toepassingen en implementatie van intelligente systemen aan de orde komen.

De opgedane kennis en de programmeertaal Java en de software engineering methoden worden toegepast in een afsluitend software ontwikkelproject van een tamelijk grote omvang (10 EC). De omvang van het project maakt dat een gestructureerde aanpak noodzakelijk is. In het project ontwikkel je in een groep van 4 personen een 3D computerspel dat zich afspeelt in een doolhof met o.a. intelligente monsters, voedsel, deuren, valkuilen en andere obstakels.

Je hebt in het project een grote vrijheid om zelf de regels van het spel te bepalen. Doordat in een groep wordt gewerkt is het onder andere noodzakelijk om aandacht te besteden aan versiebeheer en om je ontwerp duidelijk te documenteren en duidelijk commentaar in de code op te nemen. Ook de onderhoudbaarheid van het programma dient aandacht te krijgen.

De projectresultaten worden tijdens een afsluitende bijeenkomst aan de andere groepen gedemonstreerd.

Waarom?

De minor beoogt je kennis en inzicht te bieden in het vakgebied van de informatica, waardoor je niet alleen in je latere beroepspraktijk in staat bent met software ontwikkelaars te communiceren, maar tevens een bijdrage kunt leveren aan het software ontwikkeltraject. De minor bestaat uit een mix van theoretische vakken, waarvan sommige met een programmeerpracticum. Tevens is er een project waarin zoveel mogelijk van het geleerde wordt toegepast. Het project vormt de schakel tussen de vakken uit deze minor.

Voor wie?

Deze minor is bestemd voor alle TUD bachelorstudenten met uitzondering van studenten van de bacheloropleiding TI. Programmeervoorkennis is niet vereist. Enige wiskundevoorkennis (analyse, lineaire algebra en kansrekening en statistiek) is echter wel sterk aanbevolen.

De minor is Nederlandstalig.

De vakken in deze minor

TI1206

OOP: Object Georienteerd Programmeren (5 EC)

EWI3610TU

Computer Graphics (5 EC)

TI2736-A

Computational Intelligence (5 EC)

TI1506

Web- en Databasetechnologie (5 EC)

EWI3620TU

Project Software Ontwerpen en Toepassen (10 EC)

Kijk voor meer informatie over de vakken in de online studiegids van dit jaar.

Inschrijven

Meer Informatie

Dr.ir. A.R. (Rafa) Bidarra

Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica
Sectie Comp Graphics & Visualisation
T: +31 (0)15 27 84564
E: R.Bidarra@remove-this.tudelft.nl

 

 

© 2017 TU Delft

Metamenu