Blik op EWI

De onderstaande artikelen bieden een kijkje in de keuken van EWI. Ontdek waar de studenten en onderzoekers van Electrical Engineering, Wiskunde & Informatica zich zoal mee bezig houden.

 • Spelenderwijs naar onderwijs van een hoger niveau

  Dr. Alexandru Iosup is als universitair docent verbonden aan de groep Parallelle en Gedistribueerde Systemen van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI)...
  Lees verder...
 • Kloppende hartcellen in een silicium chip

  ‘Organen op chips’ zijn realistische modellen van menselijke weefsels en organen op een siliciumchip. Lina Sarro en Ronald Dekker richten zich op de fabricage van een natuurgetrouwe omgeving voor hartcellen..
  Lees verder...
 • Nationaal Icoon-status voor QuTech

  Het ministerie van Economische Zaken heeft QuTech, het nieuwe centrum voor kwantumtechnologie, uitgeroepen tot Nationaal Icoon. Volgens prof. Edoardo Charbon is de samenwerking tussen TNW, EWI, TNO en een aantal publieke en private partijen een succesformule..
  Lees verder...
 • Delft Data Science van start

  Geert-Jan Houben, Koen Bertels, Elmar Eisemann en Alan Hanjalic zijn samen met een aantal andere onderzoekers van de TU Delft op een missie: de verovering van het digitale universum.
  Lees verder...
 • Gratis online toponderwijs

  Arno Smets is universitair hoofddocent bij de afdeling Photovoltaic Materials and Devices (PVMD) van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI). In 2013 lanceerde hij een Massive Open Online Course (MOOC) over zonne-energie op het prestigieuze EdX-platform, waar zich meer dan 50.000 deelnemers voor inschreven.
  Lees verder...
 • Het modelleren van menselijk gedrag in een sociale context

  Dr. Hayley Hung focust in haar werk op de vraag hoe geautomatiseerde systemen zich bewust kunnen worden van de mens als een sociaal wezen. In 2013 kreeg ze een Delft Technology Fellowship om dit nog vrijwel onontgonnen onderzoeksterrein te exploreren.
  Lees verder...
 • Hoofd in ‘de cloud’, maar met beide benen op de grond

  EWI is verheugd te kunnen melden dat Erik Meijer, hoofd van het Cloud Programmability Team van Microsoft, onze gelederen zal versterken als deeltijdhoogleraar Cloud Programming. Erik is een gerenommeerd programmeur en een van de beste ontwikkelaars op het gebied van programmeertalen. Een kennismaking.
  Lees verder...
 • Peer-to-peer streaming protocol getest door de BBC 

  Johan Pouwelse, universitair docent in de sectie Parallelle en Gedistribueerde Systemen, is technisch directeur van P2P-Next en QLective: Europese projecten met een budget van in totaal € 26 miljoen. Hij vertelt over een recent succes.
  Lees verder...
 • REPRO: betere ambulancediensten, lagere kosten

  Het onderzoekswerk van de groep Optimalisering en Systeemtheorie richt zich in het bijzonder op maatschappelijke behoeften. Het REPRO-project zal ertoe bijdragen dat ambulancediensten efficiënter en tegen lagere kosten kunnen worden aangeboden.
  lees verder...
 • Vliegende start voor THz-detectiegroep

  EWI-hoogleraar Toegepaste elektromagnetica Andrea Neto heeft een bedrag van € 1,5 miljoen ontvangen van de Europese onderzoeksraad (ERC).
  lees verder...
 • Programma Articulis van Clinical Graphics helpt chirurgen

  Het nieuwe bedrijf Clinical Graphics van Peter Krekel heeft de Philips Innovation Award in de wacht gesleept. Met gepaste trots kondigt Krekel zijn eerste product aan: Articulis, een visualisatieprogramma dat orthopedisch chirurgen helpt bij het plannen van operaties.
  lees verder...
 • "Neem geen risico's en maak een röntgenfoto van uw spreadsheets"

  Als promovendus op het gebied van Software Engineering is Felienne Hermans betrokken bij ingewikkeld wetenschappelijk onderzoek; als directeur van Infotron maakt ze complexe spreadsheets begrijpelijk.
  lees verder...
 • Slimme Sensoren

  Nieuwe elektronica komen sneller op de markt dan je het woord multicore processor kan zeggen. Snellere computers, slimmere telefoons en kleinere ipods: welke technische innovaties liggen er ten grondslag aan deze kleine wonderen? Professor Kofi Makinwa is één van de masterminds die ons leven aangenamer en leuker maken. Aan de TU Delft werkt hij aan slimme sensoren.
  lees verder...
 • De brede missie van Cannibal Game Studios

  Informatica-alumni Remco Huijser, Jeroen Dobbe en Jerke Boers zijn de oprichters van de EWI spin-off Cannibal Game Studios. CEO Remco vertelt ons meer over hun bedrijf.
  lees verder...
 • BioGrout en Numerieke Wiskunde: een sterke combinatie

  BioGrout is een innovatieve grondverbeteringstechniek waarbij bacteriën worden ingezet om grond te verstevigen. Deze zomer werd het voor het eerst in de praktijk toegepast bij de aanleg van een gaspijpleiding onder de Waal. Wiskundige modellering en computersimulatie vooraf waren essentieel voor het ontwerp van de uitvoeringsprocedure en het verkrijgen van een vergunning.
  lees verder...
 • Elektrische auto’s: het gaat echt gebeuren!

  Een verrassing: de pitch wordt gegeven door een alumnus van de faculteit Industrieel Ontwerpen. Hij en een aan EWI afgestudeerde collega hebben hun krachten gebundeld: ze onderzoeken het commerciële potentieel van een systeem waarmee elektrische voertuigen snel kunnen worden opgeladen. En het lijkt erop dat ze een klapper gaan maken!
  lees verder...
 • Gefluister in het duister

  Nederland, koploper op het gebied van de astronomie, is vast van plan het eerste hemelplaatje uit de zogenaamde ?dark ages? te schieten. Chris Verhoeven (Electronics Research Lab/ Space Systems Engineering Lab van LR) introduceert: OLFAR.
  lees verder...
 • De jacht op oncogenen

  Meewerken aan baanbrekend, invloedrijk kankeronderzoek. Een co-publicatie in het prestigieuze blad 'Cell', de 'Nature' of 'Science' van de biologie. Promovendus Jeroen de Ridder maakt het allemaal mee.
  lees verder...
Naam auteur: webredactie EWI
© 2017 TU Delft

Metamenu